Har du været nøgen på nettet?

Har du været nøgen på nettet? Nyt materiale til børn og unge

Der findes ingen opgørelser over, hvor mange danske børn og unge, der har sendt nøgenbilleder af sig selv. Men både i Center for Digital Pædagogiks online-rådgivning og på Red Barnets brevkasse kommer der flere og flere henvendelser om nøgenbilleder. Der er ikke nyt, at børn og unge eksperimenterer med deres identiteter ved at tage udfordrende billeder af sig selv, men med de sociale mediers udbredelse bliver billederne hurtigere spredt til mange, og det gør konsekvenserne uoverskuelige.

Både til handling og forebyggelse

Der kan være mange grunde til, at børn og unge sender intime billeder af sig selv. Det kan for eksempel være for at vise tillid til kæreste, for at vise at man er modig eller måske bare for at vise den nye bikini frem uden tanke på, at andre kan misbruge billedet.   Det nye materiale giver konkrete værktøjer til børn og unge, der har oplevet, at intime billeder er blevet delt, men det kan også bruges til at forebygge.

Bestil gratis foldere eller download materialet Materialerne er lavet i et samarbejde mellem Red Barnet, Center for Digital Pædagogik og Medierådet for Børn og Unge. Det består af et lille hæfte ”Har du været Nøgen på Nettet?”, som kan bestilles gratis, og en mere uddybende online-version.

I hæfterne kan børn og unge hente konkret information om, hvor de kan få hjælp til at håndtere situationen og sikrer sig et godt digitalt rygte fremover.

Hent materialerne på Sikkerchat.dk, på  Center for Digital Pædagogik eller hos Medierådet for børn og unge